March 18, 2013

PUTUS CINTA

semalam aku meraba,
kini aku mencari,
mari kita berjimba,
bercakap sambil menari.

semalam aku mendengar,
suara halus berkata-kata,
berambus kau dari mendengar,
aku dah penat dah nak mengata.

aku di sini mengabar berita,
berita baik aku ceritakan yang buruk aku simpan,
kalau kau rasa tak nak mendengar yang derita,
aku cadangkan kau tutup browser ni sebelum kau tertekan.

semalam i call u u tak answer,
aku bukan nak menyanyi lagu tu kat sini,
aku serius ni semalam aku call kau kenapa kau tak answer?,
kau nak bikin aku hangin ke apa ni ??

aku dah penat,
aku dah malas,
aku tak larat.
nak cakap kias-kias.

aku malas nak cakap panjang-panjang,
aku cakap kau tanak dengar,
okey ini keputusan aku tanpa berpikir panjang,
aku harap nama kau lepas ni aku dah tak nak dengar.

selamat tinggal sayangku.


ps: tak ada kena mengena pun dengan aku sebenarnya, saja try buat poem ala-ala orang broken hearted gituh mahahaha

No comments: