April 21, 2011

112: BROTHER'S DAYS

hari petang yang panas pada mulanya bertukar menjadi satu hari yang penuh dengan warna-warna di awangan.for the first time dalam tahun ni aku keluar hangout dengan adik.tu pun sebab dua-dua ada agenda yang sama kalau tak aku rasa kami berdua takkan keluar.
well yela macam adik beradik yang lain dimana pergaduhan menjadi juadah harian.begitu juga kami.tapi semenjak dua menjak ni kami menjadi rapat.mungkin sebab sudah tinggal berdua.
jadi petang kami di hiasi dengan aktiviti yang indah.ohhh ya tak lupa juga kawan adik ikut sekali. biar lah gambar menceritakan segalanya.

April 16, 2011

111


setelah sekian lamanya menanti buah yang tak gugur-gugur akhirnya tiba juga ke tanah. metafora yang aku gunakan tak seperti apa yang aku rasakan. rasa happy bangga takut teruja semua ada. akhirnya sampai jugak kauke dalam dakapan aku wahai Baby E.
macam mana aku boleh dapat Baby E??well sebenarnya aku bertuah kerana aku punya Mak yang sangat understanding akan perihal anak-anak mereka yang berbagai-bagai. mak cakap kat along aku nak Baby E then along baalik je terus mak ajak keluar pergi beli. berbekalkan duit simpanan aku seribu, duit emak seribu dan duit along empat ratus (actually aku hutang along haha) akhirnya Baby E sampai ke dakapan aku. setelah lama aku berdiskusi dengan taukey kedai tu aku pun angkut Baby E.
First destination to go, aku mak along dan adik pergi ke lumut.saja ja hangout sambil minum ais kacang. dan aku sempat juga try-try snap dengan Baby E. hee dan hasilnya okayla hee.so dah kenyang makan ais kacang. aku balik dan tidur ber pelukkan Baby E.btw korang jangan tanya model apa ye.biarlah rahsia heee. :p




April 6, 2011

110

the story started when i was riding alone from one shop nearby my house.
i started to flashback what have i been through when i was in high school.
a lot tear.
a lot cheer.
but on top of that we were still here.
eventhough there are no more tear.
and no more cheer.
but the memories still here
seperate by the time.
and place.
but thats was not seperate
what i was feeling here.



sampai ku menutup mata.
sampai hangat panas menjadi sejuk.
saat nafas ku mulai perlahan.
sangat nadi berdenyut terhenti.
saat kaki yang melangkah jauh tersekat.
tika harimau hilang taringnya.
masa bulan tidak lagi bercahaya.
matahari pula kian hilang serinya.
bumi sudah sampai masanya.
masa itulah aku masih utuh.
mengingati hari-hari indah kita.
ketawa kau menjadi ubat.
gambar kamu menjadi penawar.
agar bisa-bisa rinduku hilang.
terbang kesana dalam kelam.
dalam bayang-bayang kecerian.




April 4, 2011

PENANGANUSOPWILCHA

well post aku kali ni aku rasa mcm lain gila dr post aku yang dulu-dulu.aku pun tak tahu macam mana fenomena ini boleh menjadi-jadi di tanah air.before this aku anggap fenomena ni just berlaku dekat kolej aku tapi tak sangka pulak aku yang fenomena ni sudah menggegar satu malaya.haha.
fenomena apa tu??apa lagi kalau bukan HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAHatau kalau aku nak lebih spesifikkan lagi adalah fenomena USOP WILCHA.setelah beliau menggamatkan arena of star genting highland tadi baru aku perasan yang USOP WILCHA ni dah jadi satu ikon popular dekat malaysia ni. Dan aku rasa tak salah jugak kalo aku cakapkn malam tadi dia setanding SHAHEIZY SAMdari segi ke popularannya.aku rasa malam tadiUSOP WILCHA memang telah membuat satu persembahan penutup yang mantap sekali. even bila datuk siti buat persembahan penutup pun aku gelak jugak bila aku teringatkan pasal siUSOP WILCHA ni.haha then aku mula la berfacebook cariUSOP WILCHA.aku jumpa satu fan page ni USOP WILCHA GLAMOUR DI PENTAS ABPBH 2010.aku straight away terus like page tuh.masu tu around 300 orang je yang like page tu.tuptaptupta setengah jam lepas tu aku tgk dh nk dekat seribu dah.
aku punya keterujaan semakin meningkat.every half an hour aku bukak pageUSOP WILCHA tu.sampai la admin buat pengumuman untuk target 3000 fan before subuh.
penanganUSOP WILCHAmemang sangat di luar batas pemikiran aku.kalau dulu zombie kg. pisang aku tengok watak dia mcm biasa je tapi still lawak.tapi sekarang dah jadi top.hahah rezekiUSOP WILCHA la atau gelarannyaSHY8.
sekarang admin USOP WILCHAGLAMOR DI PENTAS ABPBH ada target baru untuk dapatkan 10000 like untuk page tuh.dan ketika entry ini ditulis tinggal lagi seratus lebih je lagi before cukup seratus.dan aku rasa they will make it.btw good job to orang yang buat fan page tu dan good job toUSOP WILCHA kerna telah mncetuskan satu fenomena di malaya.semoga karier seni anda erus bersinar di KG PISANG.heee


ps: aku tengok vid abpbh tu byk kali mlm tadd.tak jemu-jemu aku layan USOP WILCHA bikin gamat kat pentas abpbh.welll page tu dah sampai 10000 dah pun.next target tak tau plak aku??sejuta kut??hahah

FULLSTOP.

April 2, 2011

MAYUFORGIVEME??

dear my old time bestfriends. i dont know what the things that make u and me been seperated too far away.i dont know what was happen to us actually.i  try to figure out what the things that i done to you but i cant recalled myself. i dont know what the things that i have done to u??hopefully u may gives a second chances to me.eventhough i am not deserve  it.
well i just wanna say sorry for everythings and eventhough i know that iam not desrve so but i still hope that u may forgive me and forget all those things and we will be back together and be friends like we used to be.Sorry friends sorry sorry for everythings yaa.

ps:after such a long time i am not blogging maybe this entry looks too short. i want to get my momentum backs.