December 29, 2009

THEKITERUNNER AND THENEWYEAR

last last week akhirnya berjaya jugak aku menghabiskan membaca buku the kite runner.semmengnya buku yang best dan terbaek bg aku.haha mmg xtaw nk ckp ape.buku tuh mmg besh.movie dia pun org ckp besh jugak??ntahla aku pn x pnah nuntun lg movienye.apepun buku tuh hampir buat aku nangeh weh.yela kwn baek betray bdk tuh tp dia tetap setia.haishhh papepun mmg satu buku yg bagus n x rugila aku melabur beli buku tuh hahha.

well next book me talk pretty one day.still tgah bce.agak menarik la buku nie.pasai budak x lei ckp bi dgn betul.haha len kali aku citer lg pe yg beshh nyer pasai buku tuh haha.

yeahhh 2009 sudah taman.2010 akan dtg.harap taun dpn jd tahun bertuah buat aku.azam2 yg tertangguh taun 2009 kne buat tahun 2010.ermm ckp pasal azam.azam untuk 2010 masih xda lg.lebih baek aku setelkan azam 2009 sebelum aku buat azam baru kn??hahha.oke lupa kekecewaan 2009 ingatkn kenagan manis 2009.kenangan pahit 2009 akan cube elakkan.perangaii kne tukar sket.haha cri tman spesel target utama 2010 kut??haha xpe tuh leh setel kemudian.ermm yg plg pntg 2010 kalo aku jumpa kwn baru jgn lupa kwn lama.xda yg lama xdala aku.haha

ermm sape sape lei tlg aku x??2010 aku nk kerja.korang lei crikan kerja untk aku x??gaji x seberapa pn xpe la.asalkan dpt pengalaman.kalo sesape lei tlg aku t aku blanja korang.taw taw tlg saya hahaha.k lah nothing to talk lg so dada

FULLSOP.

December 14, 2009

hammad baca buku??haha

bce bce bce buku haha.slalu aku asyik tgk iklan org bce buku.aku pun tergelak gak kan coz iklan tuh tunjuk mat mat rempit yg nek motor bce buku.tak logik gak.haha aku kalo bab nak membaca buku nie aku kurang la.yela mcm buku yg tebal tuh mcm mana la nak habis kn.tp tetiba je hati aku tergerak nak membaca buku.hahaha ni gara-gara abg aku bawak aku g mines la semalam.otw balek perak dr johor abg aku singgah la kl jup nak antar awek dia balek kan so sblm hantar awek dia balek dia bawak la kitrg jalan-jalan dulu.


so time ngah pusing2 kat dalam mines tuh aku ternampak la satu book store kn so aku pn masuk jela.masuk-masuk aku terpandang satu buku yg mmg dh lama aku nk bce.walaupun tak minat tapi nak baca jgak uhh hahaha.so aku amek la buku tuh and then baca.1st page aku bukak je dh woaaahh mcm besh je buku nie.aku oikir drpd tak buat ape ape time cuti ni aku pun beli la.


walaupun aku x abes lg bace buku tuh tapi ape yg aku dpt dr bace buku tuh mmg menarik.haha.yela buku ajar aku pasal persahabatan,perasaan,ketuhanan pn ada.dan sebagai konklusinya aku akan cbe untuk jadikan membaca nie sbg hobi aku jugak haha.walaupun sebulan sebuah buku??and aku sarankan korang semua byk2 kan lah membaca.walaupun membaca karutan saya yang agak sendol nie haha.betul membaca mmg best.

fullstop

December 12, 2009

AM I BIG ENOUGH??

skang aku kat jb kat umah mak uda akuikut abg aku berjalan kat ke jb.haha punyala penat walaupun bukan aku yg drive keter hahhah yela 9 jam kut kalo dari perak hahha.papepun mmg agak lama laaq x bersuara diruang ini yela exam spm la katakan mmg xda masa aku nak wat sume menda nie.dok ngadap buku jela.haha apepun bab kedua dalam hidup aku dah abes.skrg bukak bab baru.meniti alam penuh cabaran.mungkin peh nie dh x jumpa kawan2 kat sekolah kn tp dpt knal korang mmg benda yg terbek dalam hidup aku sebagai seorang manusia dalam dunia ini.bak kata ustaz rituh sebelum exam.kamu hargailah masa ini dgn kawan2 sebab peh nie dh x jumpa dh.hahah bebalik pada tajuk utama aku still tertanya tanya adakah aku nie sudah besar atau masih lagi seorang anak mak??mampukah aku melangkah ke alam dewasa seperti along dan kak nyah??masih tiada noktah untuk kata-kata itu??aku masih mencari hala tuju selepas ini.hala tujukedunia yg mmg asing bg aku??bak kata mak forest gum dlm movie foerest gum tuh la life was like a box a chocolate.u can see it but u dont know what inside it??aku maybe tahu ape tuh campus life tp xtaw pe sebenarnya kat sana.mampukah akuy buat kawan baru??masih tanda tanya disitu.hanya masa yg menentukan.aku cuba gaknk contact kawan sekolah rendah aku.so far ada la sorang dua yg keep in touch ngan aku lg.hope yg lain still ingat aku lg.yela time sekolah rendah aku bukan la hensem mana pn.hahaha papepn childhood memory still da best.hahha harap smpi mati la aku ingat korang yer..member2 saekolah menengah plak korang la yg mencorakkn hidup aku.dr seorg yg agak nerd jd org yg oke la poyo sket la tp x apa la.korangmmg besh hahha.rindu nak mandi sama2 ngan krang peh time pj.hahaha.berbalik padapersoalan yg ami big enough tuh la kan aku asa dr segi fizikal mmg aku dh ready dh tpmental la.haha.aku nie susah kne pressure siket.tp xpa kt semua tgk la nanti yer.sekian sahaja.


FULLSTOPP