August 31, 2009

MERDEKA!!MERDEKA!!


sudah 17 tahun aku hidup di bumi bertuah yang bernama malayasia ini.walaupun zaman penjajahn dah xda lg kat malaysia tp semangat merdeka dlm diri saya masih mcm pejuang tanah air yg dahlu.walaupn komunis dh xda kt negara kita,wlaupn jepun dh x serang malaya,britain dh x jajah negara bolot hasl negara,walaupun belanda dh x tawan melaka,portugis dh x serang melaka tp penjajahan dan serangan suma nie tetap berlaku di negara lain.aku sangat bersyukur rasanya kita kat malaysia nie x dgar bunyi bom x dgar bunyi senapang.aku bley bebas keluar bermain.belajar.dan buat apa yang aku mahu.tapi aku tgk perasaan ske cinta akan tanah air nie makin lama makin luntur kat dalam jiwa org pada zaman sekarang nieyh.mereka anggap merdeka tu satu hari je.merdeka tuh juz raikan pada malam merdeka je.tula sebabnye bila malam merdeka berduyun2 budak2 muda keluar g raikan.tapi bila suruh pertahankan negarahanya segelintir je yang sanggup.aku pun bukan la orang yang berani sangat.tp kalau sesuatu sudah mencabar kedaulatan negara aku pun xkan teragak untuk turut serta.tapi aku harap untuk semua ini dapat dielakkan lah.aku xnk pertumpahan drah di negara sendiri.bom meletup di sana sini.cukuplh penderitaan yg dilalui oleh datuk nenek kita dulu.x payah la kita nak rasainya lg.AKU BANGGA MENJADI ANAK MALAYSIA.aku katakan ini bukanlh sbb nak berbangga tapi itulah kenyataan nye.aku harap benda yg sudah lepas tuh x terjadi lg kat tanah airku ini lg.sesama kaum x bergaduh lg.barulah negara kita man dan damai.aku harap sangat rakyat MAlAYSIA besama sama bangun dan pandang kehadapan dan lupakan lah segala perbezaan kerana kita MALAYSIA akan maju dan terus maju sehingga melangkah maju seiringan dgn negar negara yang maju.selamat menyambut hari kemerdekaan yang KE 52.untuk anda semua rakyat malaysia x kira di luar ataupun didalam negara.

p/s bila aku baca alik pa yg aku tulis aku rasakan aku mmg syg sangat negara nie hehe.ermm kalau korang baca dan rasa pe yg ku tulis nie ada mcm unsur politik korang juz abaikan sahaja kerana aku tidak menyokong mana2 pihak kerajaan ataupun pembangkang keana aku masih belajar dan terlalu muda untuk menilai yang baik dan buruk.senang kata tak cdulup umur lagi la.hee

full stop.

August 30, 2009

FALLIN FOR YOU


HAHAHA im in love with some one hahahaha talei blah towl hahaha ngarut je wehh mmg mengarut mcm mana la aku lei ske kat dia hahahaha cpat towl hati nie pulih dari kesediham hahaha.bagus2maybe pengalaman lama mematngkan diri hahaha.tp siyez aq nie angau siket hahahah talei blah towl la ahahhaha tapi penyakit angau tuh dh ilang siket r hahahaha lawak2 hahaaha mcm mana la aku lei ske dia aku pun tataw la hahaa.maybe aq ske dia men2 je kut??haha spa dia??ada la hahaha

August 29, 2009

JANGAN MENANGIS

smlm as usual la kwn aku kol aku dlm pukul 1230 mcm uhh.tp smlm dia oke sket x mcm malam yg dlu2 coz dh 2 malam dia kol aku dia menangis.ermm menangis bukn sbb ape sbb aku.aku agak shock gak la coz dia menangis sbb aku.aku ingat aku dh wat slh kt dia ke apa..then dia cakap la dia x snggup nak kehilangan aku.ermm maybe aku ne mean alot tuk dia kot.oke back to the story dlm setengah jam kut di menangis.aku xtaw buat apa so juz ckp la menda yg sepatutnya.hrmmm aku x taw nak wat apa.tpi yg aku pasti apa yg aku ckp kat dia aku akan cbe untuk tunaikan.ermm aku akan cuba untuk x tinggalkan dia sorg2.aku akan cuba untuk buat dia hepi.tp aku juz nak dia taw yang dia x patut nye mengorban diri dia untuk kebahagin aku.aku juz nak dia berpikir yang dia x mmg x patut buat mcm uhh.ermm aku harap nanti dia x kan menangis lagi.jd lgi kuat ya syg.


FULLSTOP..