December 29, 2009

THEKITERUNNER AND THENEWYEAR

last last week akhirnya berjaya jugak aku menghabiskan membaca buku the kite runner.semmengnya buku yang best dan terbaek bg aku.haha mmg xtaw nk ckp ape.buku tuh mmg besh.movie dia pun org ckp besh jugak??ntahla aku pn x pnah nuntun lg movienye.apepun buku tuh hampir buat aku nangeh weh.yela kwn baek betray bdk tuh tp dia tetap setia.haishhh papepun mmg satu buku yg bagus n x rugila aku melabur beli buku tuh hahha.

well next book me talk pretty one day.still tgah bce.agak menarik la buku nie.pasai budak x lei ckp bi dgn betul.haha len kali aku citer lg pe yg beshh nyer pasai buku tuh haha.

yeahhh 2009 sudah taman.2010 akan dtg.harap taun dpn jd tahun bertuah buat aku.azam2 yg tertangguh taun 2009 kne buat tahun 2010.ermm ckp pasal azam.azam untuk 2010 masih xda lg.lebih baek aku setelkan azam 2009 sebelum aku buat azam baru kn??hahha.oke lupa kekecewaan 2009 ingatkn kenagan manis 2009.kenangan pahit 2009 akan cube elakkan.perangaii kne tukar sket.haha cri tman spesel target utama 2010 kut??haha xpe tuh leh setel kemudian.ermm yg plg pntg 2010 kalo aku jumpa kwn baru jgn lupa kwn lama.xda yg lama xdala aku.haha

ermm sape sape lei tlg aku x??2010 aku nk kerja.korang lei crikan kerja untk aku x??gaji x seberapa pn xpe la.asalkan dpt pengalaman.kalo sesape lei tlg aku t aku blanja korang.taw taw tlg saya hahaha.k lah nothing to talk lg so dada

FULLSOP.

December 14, 2009

hammad baca buku??haha

bce bce bce buku haha.slalu aku asyik tgk iklan org bce buku.aku pun tergelak gak kan coz iklan tuh tunjuk mat mat rempit yg nek motor bce buku.tak logik gak.haha aku kalo bab nak membaca buku nie aku kurang la.yela mcm buku yg tebal tuh mcm mana la nak habis kn.tp tetiba je hati aku tergerak nak membaca buku.hahaha ni gara-gara abg aku bawak aku g mines la semalam.otw balek perak dr johor abg aku singgah la kl jup nak antar awek dia balek kan so sblm hantar awek dia balek dia bawak la kitrg jalan-jalan dulu.


so time ngah pusing2 kat dalam mines tuh aku ternampak la satu book store kn so aku pn masuk jela.masuk-masuk aku terpandang satu buku yg mmg dh lama aku nk bce.walaupun tak minat tapi nak baca jgak uhh hahaha.so aku amek la buku tuh and then baca.1st page aku bukak je dh woaaahh mcm besh je buku nie.aku oikir drpd tak buat ape ape time cuti ni aku pun beli la.


walaupun aku x abes lg bace buku tuh tapi ape yg aku dpt dr bace buku tuh mmg menarik.haha.yela buku ajar aku pasal persahabatan,perasaan,ketuhanan pn ada.dan sebagai konklusinya aku akan cbe untuk jadikan membaca nie sbg hobi aku jugak haha.walaupun sebulan sebuah buku??and aku sarankan korang semua byk2 kan lah membaca.walaupun membaca karutan saya yang agak sendol nie haha.betul membaca mmg best.

fullstop

December 12, 2009

AM I BIG ENOUGH??

skang aku kat jb kat umah mak uda akuikut abg aku berjalan kat ke jb.haha punyala penat walaupun bukan aku yg drive keter hahhah yela 9 jam kut kalo dari perak hahha.papepun mmg agak lama laaq x bersuara diruang ini yela exam spm la katakan mmg xda masa aku nak wat sume menda nie.dok ngadap buku jela.haha apepun bab kedua dalam hidup aku dah abes.skrg bukak bab baru.meniti alam penuh cabaran.mungkin peh nie dh x jumpa kawan2 kat sekolah kn tp dpt knal korang mmg benda yg terbek dalam hidup aku sebagai seorang manusia dalam dunia ini.bak kata ustaz rituh sebelum exam.kamu hargailah masa ini dgn kawan2 sebab peh nie dh x jumpa dh.hahah bebalik pada tajuk utama aku still tertanya tanya adakah aku nie sudah besar atau masih lagi seorang anak mak??mampukah aku melangkah ke alam dewasa seperti along dan kak nyah??masih tiada noktah untuk kata-kata itu??aku masih mencari hala tuju selepas ini.hala tujukedunia yg mmg asing bg aku??bak kata mak forest gum dlm movie foerest gum tuh la life was like a box a chocolate.u can see it but u dont know what inside it??aku maybe tahu ape tuh campus life tp xtaw pe sebenarnya kat sana.mampukah akuy buat kawan baru??masih tanda tanya disitu.hanya masa yg menentukan.aku cuba gaknk contact kawan sekolah rendah aku.so far ada la sorang dua yg keep in touch ngan aku lg.hope yg lain still ingat aku lg.yela time sekolah rendah aku bukan la hensem mana pn.hahaha papepn childhood memory still da best.hahha harap smpi mati la aku ingat korang yer..member2 saekolah menengah plak korang la yg mencorakkn hidup aku.dr seorg yg agak nerd jd org yg oke la poyo sket la tp x apa la.korangmmg besh hahha.rindu nak mandi sama2 ngan krang peh time pj.hahaha.berbalik padapersoalan yg ami big enough tuh la kan aku asa dr segi fizikal mmg aku dh ready dh tpmental la.haha.aku nie susah kne pressure siket.tp xpa kt semua tgk la nanti yer.sekian sahaja.


FULLSTOPP

October 27, 2009

THE CONFESSION

semasa hari budak2 pmr dh habes exam la kan.aku dpt la panggln dr kwn aku.dia ckp jum lepak mcd.bdk yg kaw ske tu puna da kat sana.rinie kaw kne confess kat dia taw yg ske dia.soaku pun cpat la mandi coz dia ckp start kui 3.aku pn g la.smpi je sana sorang pn xda.aku pn duduk la mengeluarkn buku yela nk spm la katakn.then bce2 bku wat latihan siket dtg la beberapa org manusia yg mmg aku xknai..dorang smbg mcm menda besar je.hakim makhamah syariah kut??aku pn masuk dlm sbb xnk psg tlinga hahha.masuk dlm ada la bdk2 sekolah nieyhh tgh mkn.aku pn kaco la bdk2 uhh smbl study..hha coz boring kwn2 aku x smpi lg.then tgh kaco2 uhh aku terpandg mahirah.haha peh uhh aku pn tkr la tmpt kat tmpt lg 1 tgguu kwn2 yg len.dlm 5 minit tgu smi la kwn2 aku yg len.peh uhh bdk yg aku ske tuh duduk sebelah aku.aku pn mcm hepi bagai.peh uhh dh lepak dlm stengah jam kwn aku suruh aku confess kat bdk uhh.aku pn xnk la.xkn skrg kut??yela knai pn bru je kn dh nk confess plak kut??aku n xnk la gak kan tp confess jela.mle aku amik air yg aku bli td then minum.aku x taw mcm mana nak mula then letak je air tuh aku start ckp kat budak uhh.weh aku ada menda nak ckp ne.tp kaw jgn marah taw.then dia ckp pe benda.then aku amek blik air td tp aku teramek air org laen haha.peh uh aku letak air uhh then ckp aku ske kaw kat budak uhh.lepas tuh dlm lebey 50 saat kut??aku n dia diam je x brkate pape.haha peh th dia bersuara dia ckpaku x perlukan jwpn kn??aku just angguk jela haha.then kwn2 aku dtg then ktrg smbg2.haha peh uhh aku mintak la no tepon budak yg aku ske uhh.dia x bg.kerek towl kaw yer haha.o abes la criter

ps:now aku n dia dh rapat dh ktrg pn slalu smbg dh skarang haha.thnzz to kwn2 yg suruh aku confess gk haha.korang mmg besh la.to my siput ur the best things that i has rite now haha.gedik towl aku nie hahah

FULLSTOP

October 20, 2009

TERBEK

dear farah,

u alwaiz be the best in my life,

i wont forget u forever and ever,

sorry coz i always make u feels like suck,
sorry coz i never be the best for u,
sorry coz i never make u happy,
sorry coz i broke ur heart,

sorry coz i like her more then u,
sorry coz i always couse u alot of trouble,
sorry coz i always and always never be the best for u,
sorry.



im writing here not just to say sorry,



but i also want to thnz to u for,
all the thing u has done to me,
all the word that come out from ur mouth that make me wake up once again,
all the thing that u has shared to me,
all the mesage that u has text me,
all the thing that we has do together,
all the tips that u give to tackle her,
all the things that make me feel better thnzz alot.





although we has been seperated by time,
or seperated by a giant rock,
maybe i will be far from u,
or maybe u will forgetting me,
i want u to know that i alwaiz be with u,
no matter what will happen,
u alwaiz been my best buddy.
thzzz and sorry for everythng,
i will remmeber u till the ends of life.



ps:this post di post hanya untuk menjernihkan keaadaan ye.
sumtimes apa yg kita nk mmg x dpt kn??
so bersedialah ubtuk menghadapi apa apa kemungkinan.
hidup mesti diteruskan.
kita mesti trus bejalan.
jauh dekat bkn persoaalan.
kerna kita sendiri taw apa yg terberk dn terbek untuk kita

October 16, 2009

WHENYOURMINDSMADEUP

So, if you ever want something
and you call, call
then ill come running
to fight, and ill be at your door
when theres nothing worth running for,

when your minds made up
when your minds made up
theres no point trying to change it
when your minds made up
when your minds made up
theres no point trying to stop it

you see, youre just like everyone
when the sheet falls all you want to do is run, away
and hide all by yourself
when youre far from me, theres nothing else

when your minds made up
when your minds made up
theres no point trying to change it
when your minds made up
when your minds made up
theres no point even talking
when your minds made up
when your minds made up
theres no point trying to fight it

so, if you ever want something
and you call, call
then ill come running

FALLINGSLOWLY

I don't know you
But I want you
All the more for that
Words fall through me
And always fool me
And I can't react
And games that never amount
To more than they're meant
Will play themselves out

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you have a choice
You've made it now

Falling slowly, eyes that know me
And I can't go back
Moods that take me and erase me
And I'm painted black
You have suffered enough
And warred with yourself
It's time that you won

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now
Falling slowly sing your melody
I'll sing along

IFYOUWANTME

i ada ke xda ke sama je kn??salah satu mecej dr kwn aku yg aku sgt syg.yela selepas beberapa bulan knal ia nk stop perhubungan ktrg.nk ckp aku ske org len dh x juga coz before this dia yg beria ia nk sgt tgk aku ngan sidia tuh??tp ntah.kata dia tuh seolah olah membunuh segal tingkah laku ku??huh???betul ke pe yg aku wat selama nie??kdg2 aku asa aku nie bkn yg terbek x kani permata di dpan mata??perlukah aku lupakn kaw??aku asa menda nie xkn terjadi coz kaw yg terbek nuatku dn ianya sukar untuk dicari ganti.mungkin ini noktah antara kita tp ianya xkn berhenti mcm tu je.tlgg la phm ye..pleaaseeee

October 9, 2009

RAYA DUA PUOLOHH

hari nie sya mahu membuat pengakuan yang sya mmg xda pa2 perhubungan dengan cikgu seperti yang dinytakan oleh namira.dowhh aku segan kut tyme td uhh..kaw lei bawak aku g jumpa cikgu tuh??aku ingat korang maen2 je??nyesal cakap kat farah mcm tuh lak..hahha..tp naseb bek aku pandai cover macho dpan cikgu uhh..huishh korang nie kalo nak cari jodoh bg la kau org yg sesuai ngan aku sket.yela aku muda lg bg la ngan org yg seusia aku.tp cikgu tuh comel gak la.lei tahan tp dh berpunya bluwekk hahaha.tp xpa la at least hasrat cikgu uhh nak jumpa aku termakbul dh a kan ??chewwahhh haha papepun trimas atas pe yg korang wat td heeee.tpkan bkan ke salah kalo anak murisd ske kat cikgu??huishh aku pun x paham la pe yg korang pk smpi korang nk kenen kan aku ngan cigu uhh???haishhh hahhaa

FULLSTOPP

CERITA RAYA

  • RAYA FIRST=bgn pg awal 2.semayang raya.the balek umah melantak.kemudian bergerak kkubur meniarahi pusara atukda dan nnekda.disana berjumpa dengan mkck2 dan pkck2 yg setahun x jumpa.ohh ya ada juga jumpa kenalan lama tp x tegur pun maybe dia dh lupa muka kacak nie kut??haha otw balek dr kubur,g umah tok wak.makn kuih.jumpa kakak ex form 6 n kawan adek.then balek makan.tidur.eh eh ada org dtg umah buat air then kuar g umah tok che.duk lepak tunggu cousin johor balek.cousin johor smpi g makan.tjen kuar g mcd tgk bola.ramai org tp dpt duduk coz jumpa kawan disana.balek umah dengan senang hati mu mng smpi umah lepak ngan cpusin2 then tidorr.

  • RAYA KEDUA=bgn pg.g jog.sedaramara g kubur.duk rumah ada org dtg umah.ptg tuh.pak uda ajak om mancing.g segari.memancing pukul 7.30 balek hasil tangkapan x memuaskan.dpt 3 ekor je haha.then trus tidorrr

  • RAYA THIRD=bgn awal kena gerak oleh mak uda.then srpn.kemudian berjalan kerumah mkck2 terdekat smpi ptg.eh eh ada gambar moyang jumpa kat rumah mkck.akhirnya taw gak ku keterunan ku mcm mana hee.then mlam yg besh pun bermula.pasang pelita.lepas makan malam kami main bunga api.haha pas tuh lawan baling mercun antara anak buah dan pakcik2 pun bermula gak.hahhaa agak bahya nasib xda yg tercedera so moral of the storu jgn maun mercun ye

  • RAYA KEEMPAT=cousin suma suda balek umah.ptg amnoe kol ada open house.g la...eh eh ada syifa hahaa.kmudian g umah boboy tgk wyg.seterusnya balek umah.kawan kak nyah dtg dan habis hari raya keempat dengan cepatnye

  • RAYA FIFTH=xtaw buat ape??hahha dah lupa


  • RAYA KEENAM-hari makan sedunia.g umah zak makan.g umah am makan.g umah hazim makna.g umah ikmal makan.g umah suha makan.g umah boboy makan.g umah anis pun makn.conclsion nyer arituh mmg aku byk mkan.wat penat je diet tyme pose kan??adooooiii hahahhaha tp[ xpa still slim hahha


kesimpulanya niela perjalanan aku dalam seminggu beraya haha korang cemaa lak???pandai2 la korang jawab hahha FULLSTOPP

September 12, 2009

AKU PERASAN JE KE??

minggu peperiksaan..so bz la sket membaca buku??hahaha so this week aku nak cakap pasai pe??hah pasai ada org ske aku..mcm nie story dia begin bila aku kat surau la kan..mcm biasa la kalo ada kenduri aku akn pergi surau la kan coz makan free sape xnk kan ka??then bila dh abeh makan aku pun tlg la mak ayh aku n org2 surau dlama 4 org mcm uh basuh pinggan..3 drpd budak org tuh budak2 taw dalam darhah 6 mcm tuh.then tetiba salah sorang dr mereka cakap..abg umor berapa??nak kawen x dengan dia sambil menunjuk org perempuan disebelahny.aku pun gelak je r pas tuh ada sorang makck berbicara ha kalo kamu nak ngorat dia tanya mak ayah dia dulu.kebetulan mak n ayah aku ada kat situ so mak ayah aku pun gelak la besor.haha pa jadahnya budak2 nak ngorat aku??ahah oke next story pasal cikgu kat sekolah.nama xpayah ckp la kan.dia cikgu ganti je kut.masa tuh bru abeh trial est so kuar awal la sampai je kat pagar namira jerit amad cikgu nie suke kaw!!aku pun terkejut la lalu aku tgk r cikgu uhh.then cikgu trus masuk dalam..hahha citer yg sebenarnya aku pun xtaw tp kawan2 aku ckp cikgu tuh berkenan ngan kaw..haha sudah,..mwybe dia men2 je kut kan kan??oleh itu kesimpulannya org2 yg seusia ngan aku xda plak yg nak aku tp org2 tua n terlebih muda nak plak kat aku??hahah kesian lantaklah..trial lg 2 paper so wish me luck bebeh hahah bye2 adiossa trimas kerana membaca entry ngarut nie heee

FULLSTOP

September 1, 2009

TRIALL


good luck TRIAL SPM 2009 kawan kawan heee.wish all of you all the best jgn meniru-niru hahah.t kantoi kang susah lak lgpun x bek meniru t x berkat tyme spm kang.selamat mejawab.

August 31, 2009

MERDEKA!!MERDEKA!!


sudah 17 tahun aku hidup di bumi bertuah yang bernama malayasia ini.walaupun zaman penjajahn dah xda lg kat malaysia tp semangat merdeka dlm diri saya masih mcm pejuang tanah air yg dahlu.walaupn komunis dh xda kt negara kita,wlaupn jepun dh x serang malaya,britain dh x jajah negara bolot hasl negara,walaupun belanda dh x tawan melaka,portugis dh x serang melaka tp penjajahan dan serangan suma nie tetap berlaku di negara lain.aku sangat bersyukur rasanya kita kat malaysia nie x dgar bunyi bom x dgar bunyi senapang.aku bley bebas keluar bermain.belajar.dan buat apa yang aku mahu.tapi aku tgk perasaan ske cinta akan tanah air nie makin lama makin luntur kat dalam jiwa org pada zaman sekarang nieyh.mereka anggap merdeka tu satu hari je.merdeka tuh juz raikan pada malam merdeka je.tula sebabnye bila malam merdeka berduyun2 budak2 muda keluar g raikan.tapi bila suruh pertahankan negarahanya segelintir je yang sanggup.aku pun bukan la orang yang berani sangat.tp kalau sesuatu sudah mencabar kedaulatan negara aku pun xkan teragak untuk turut serta.tapi aku harap untuk semua ini dapat dielakkan lah.aku xnk pertumpahan drah di negara sendiri.bom meletup di sana sini.cukuplh penderitaan yg dilalui oleh datuk nenek kita dulu.x payah la kita nak rasainya lg.AKU BANGGA MENJADI ANAK MALAYSIA.aku katakan ini bukanlh sbb nak berbangga tapi itulah kenyataan nye.aku harap benda yg sudah lepas tuh x terjadi lg kat tanah airku ini lg.sesama kaum x bergaduh lg.barulah negara kita man dan damai.aku harap sangat rakyat MAlAYSIA besama sama bangun dan pandang kehadapan dan lupakan lah segala perbezaan kerana kita MALAYSIA akan maju dan terus maju sehingga melangkah maju seiringan dgn negar negara yang maju.selamat menyambut hari kemerdekaan yang KE 52.untuk anda semua rakyat malaysia x kira di luar ataupun didalam negara.

p/s bila aku baca alik pa yg aku tulis aku rasakan aku mmg syg sangat negara nie hehe.ermm kalau korang baca dan rasa pe yg ku tulis nie ada mcm unsur politik korang juz abaikan sahaja kerana aku tidak menyokong mana2 pihak kerajaan ataupun pembangkang keana aku masih belajar dan terlalu muda untuk menilai yang baik dan buruk.senang kata tak cdulup umur lagi la.hee

full stop.

August 30, 2009

FALLIN FOR YOU


HAHAHA im in love with some one hahahaha talei blah towl hahaha ngarut je wehh mmg mengarut mcm mana la aku lei ske kat dia hahahaha cpat towl hati nie pulih dari kesediham hahaha.bagus2maybe pengalaman lama mematngkan diri hahaha.tp siyez aq nie angau siket hahahah talei blah towl la ahahhaha tapi penyakit angau tuh dh ilang siket r hahahaha lawak2 hahaaha mcm mana la aku lei ske dia aku pun tataw la hahaa.maybe aq ske dia men2 je kut??haha spa dia??ada la hahaha

August 29, 2009

JANGAN MENANGIS

smlm as usual la kwn aku kol aku dlm pukul 1230 mcm uhh.tp smlm dia oke sket x mcm malam yg dlu2 coz dh 2 malam dia kol aku dia menangis.ermm menangis bukn sbb ape sbb aku.aku agak shock gak la coz dia menangis sbb aku.aku ingat aku dh wat slh kt dia ke apa..then dia cakap la dia x snggup nak kehilangan aku.ermm maybe aku ne mean alot tuk dia kot.oke back to the story dlm setengah jam kut di menangis.aku xtaw buat apa so juz ckp la menda yg sepatutnya.hrmmm aku x taw nak wat apa.tpi yg aku pasti apa yg aku ckp kat dia aku akan cbe untuk tunaikan.ermm aku akan cuba untuk x tinggalkan dia sorg2.aku akan cuba untuk buat dia hepi.tp aku juz nak dia taw yang dia x patut nye mengorban diri dia untuk kebahagin aku.aku juz nak dia berpikir yang dia x mmg x patut buat mcm uhh.ermm aku harap nanti dia x kan menangis lagi.jd lgi kuat ya syg.


FULLSTOP..

July 11, 2009

NS

ada apa ngan ns nie??ntah la lately nie bdk2 kelas aq ayik smbg pasai menda nie aje..even pg2 pun dh start diaorang smbg pasai nie..mcm menda nie dh jadi wabak mcm selsema babi uhh..haha even cikgu pun tanya2 menda nie gak..haha reaksi kwn2 aq??ermm ada yg ske ada yg x ske..tp byk yg x ske coz kne g.haha bg aq ns nie boleh la..kira xda la kita habiskan masa duk umah makan tidur kn??(bg org yg xnk keje pas spm)lgpun menatang nie pun ada la gak pupuk semangat perpaduan..dan aq asa menda nie mmg besh walaupun iklan dia kat tb tuh mcm org bodoh je tp kalo korang g sana bru r korang taw dia mcm mana..ermmm aq nak kata lebih aq pun x pnah g ns nie so takat nie jelah lontaran idea aq so adiossa

FULLSTOPP!!

July 9, 2009

hee

hrmm dizz week aq dpt sumthink from farah.haha thnxx farah for the choc.aq x mkn lg coz cair haha..t aq bg kaw sumthink taw..hahah menda yg kaw mmg xkn expect taw farah hahhaha.ermm hahha habit kaw dh tukar sket so seperti yg aq janji t aq bg la choc.tp kaw kne r ubah habit tuh betul2 taw hee..tpkan farah kaw nak choc apa ha??hahha...ermm wehh farah kinder bueno kaw tuh kaw x bce ape2 ke .takut2 t bler aq mkn aq jd mereng plak ka w asyik teringatkan kaw aja hahah..ermmm btw kaw nk taw x knapa aq ske kwn ngan kaw..haha nie list sbb pe aq ske kwn ngan kaw




  1. sbb kaw mcm kerek tp x kerek

  2. sbb kaw slalu koll aq hahaha bocor rahsia

  3. sbb abg kaw kn aq hahaha

  4. sbb kaw mcm clumsy sket

  5. sbb kaw ckp sore aq sedap haha

  6. sbb kaw ske apa yg aq ske

  7. sbb kaw tinggi mengalahkan abg kaw

  8. sbb kaw bg aq choc

  9. sbb kaw ske hey isnin

  10. sbb kaw ske lagu lilin

  11. sbb kaw sweet..(hehe)

  12. sbb kaw cousin pain

  13. sbb kaw aq knai pain

  14. sbb kaw ada no pain

  15. sbb kaw slalu menjengah blog aq

  16. sbb kaw slalu dgar masalah aq

  17. sbb kaw ckp aq comel(haha)

  18. ntah jup nk pk lg jup

  19. ermm pe lg ha??

  20. ntah r otak stuck hahha


aq pun xtaw knapa aq at entry pasai minah nie tp xpa r sbb kat blog dia pun ada byk iter pasai aq so aq pun citer la balek pasai dyer mkck2 hahah oke la mkck farah ye.. hahaha

hahaha gmbr kaw ngan budak cute hehehe

p/s thnzxx for everything ye farah hehehehe

farah

June 23, 2009

KAWAN SEMUA ILUASM





well setelah segala yg terjadi kat aku dalam bulan nie kan aku dh start terpikir yg ada hikmahnya gak jd menda nie.skang aq taw kwn2 aq sumenyer really care kat aku.am kawa azad kero try untuk cheerkan aq peh dyeorg taw aq ada masalah.nabila sedia mendengar citer aq.josh byk bg nasihat.atirah byk nukak minda aq.kawan2 mespes byk membantu.arip kembar byk naikkan semangat aku.jaja jd pendengar setia aku.mark n rifah jd kawan berdiskussi aq.suha cbe tlg aq.farah n mkck pain dgar luahan aku.amin tlg releasekn tension.james mcm besa kool.arep sidek yg bukak minda aq.n untuk semua yg telah tolong secara langsung atau tidak lanfsung aq ucapkn bebanyak time kasih ye.aq syg korang wehhahah kalo ada nama yg x disebut tu mintak mmap yer kpala x dpat ingat sgt la weh.apa apa pun I LOVE U BEBEIHH hahah



fullstopp!!

June 19, 2009

FCUKKKKK!!!!!!!

ITU JE YG BOLEH AQ CKP SEKARANG SORI WALAUPUN KATA TU KASAR TP KALO KORANG ADA KAT TEMPAT AQ KORANG AKAN TAW BETAPA SAKITNYA HATI JIWA TENAGA MASA KATA.SEMUANYA BUANG MCM TU AJA..OKE FINE KORANG DH KAPEL AQ AKAN TRY UNTUK ACCEPT MENATANG UHH TP AT LEAST GTAW LA..NIE X KORANG BIAR AQ DISCOVERED MENDA TUH SENDIRI.AND AT THE END OF THE DAY AQ YG MERANA.K FINE.MMG AQ BUKAN UNUK KAW.N KAW PUN MMG BKN UNTUK AQ .SO KITA JUZ A LPAKAN SEMUA PERKARA INDAH PASAI KITA.AQ MINTAK MAAP KALO KORANG BEDUA JUMPA BLOG AQ THEN KORANG TERASA KE AQ MINTAK MAAP.IN FACT SUME NIE APA YG TERBUKU DIHATI.AQ PUN ASA MCM ORG BODO JE BLER TGK KAW ORG.BTW AQ MAAPKAN KORANG TP LUKA DIHATI NI KESEDIHAN NIE.KAN SENANG KALO KAW CKP KAW SUKA DIA DRI DULU LG.KN SNG X PYH AQ NK BAZIRKN SEGALA GALANYA LG.AQ X MENGUMGKIT TP TU LA HAKIKATNYA.KITA MAYBE XKN JD SERAPAT DLU MAYBE XKN JD SE HAPPENING DLU MAYBE X SERIUH DLU.MUNGKIN KAW MMG LA BUKAN YG SESUAI UNTUKKK AQ.....MMG BUKAN.TAWAR HATI SAKIT HATI SUMA ADA.KALO G HOSPITAL PUN MESTI DOCTOR PENING..AKHIR KATA DRI KU SEMOGA KORANG BAHAGIA..SUDAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHH LUPAKAN SEMUAAAAAAAAAAAAA PERGGGGGGGGIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

June 11, 2009

GG

hahah ggku sebeluumm hilang..iwill mishh u sygg haha syg kaw gg kaw la slalu teman aq dlm tempoh dua tahun lebih nie..kite tido sama2 mkn sama2 ngorat pun sesama gak..i miss u i miss u sygg sygg ler kaw wehh hahahah





































wajah2 sebelum gg ku ilang.i mean braces hahahha.. tgk tgk

















fullstop!!

PIZZA OH PIZZA


dlm masa 2 arie nie arie slasa n rabu aq jd babysitterjaga adek yana nie..ntah budak nie bukan nk ikut mak dia g kl knapa dyer xnk ikut aq pun x taw..dlm masa menjaga dyer nie ada gak la menda mengarut berlaku.ceitanya begini..masa arie ravbu tuhktrg lapor sgt coz x mkn tengahhari so mlm tuh ktrg plan la nak mkn pizza..so ktrg called la pizza uhh.oleh sbb smua xda pengalaman called piza ktrg pun dial la no pizza yg mcm dlm iklan tb uhh..then operator angkat.press one for english tekan 2 untuk bahasa melayu.so boboy nie pun blagak sgt g tekan 1.so operator ckp la dlm bahasa inggeris.tp bapak laju dyer ckp plus ngan line truk wat ktrg x phm pa yg dyer ckp.oleh kerana ktrg xm phm aq trus tekan letak.then peh tuh ktrg called lg tp masa nie ktrg gne bahasa melayu lak.then operator tuh ckp..nama saya ***********(bukan nama sebenar)no telefon encik apa??then boboy bg la 017*******.nama **** 1st tyme called ke??ah ah.tinggal kat mana.then ktrg ckp la no ** persiaran venice raya seri manjung perak poskod,boboy tercengang x taw.aq pun ckp la 32040 boboy plak g hantam 32000 lA 32060 la mcm2..then org tuh ckp tunggu jap yer dik so dyer pun psg la lagu pizza pa menda ntah..lama gak tunggu.. then dyer tanya lumut ke ipoh.boboy pun ckp la lumut.then tunggu lg then dyer ckp mcm nie ha MAAP YER ADEK KAMI PUNYA PIZZA X SMPI SANA.ada ka patut wat abeh krdit je kol dyeorg..hush BALOK toll..then boboy ckp kt operator tuh xpala bang ktrg g bli sendiri la..hushh trys boboy letakk..ermm masalah masalah.penyudahnya ktrg mkn nasik AL ABDIN(byr royalti coz promote kdain korang)gak..kenyang2..huhuboboy ckp tobat la peh nie dyer x nk called dh..

FULLSTOPP!!

May 16, 2009

LINK FROM MY EXX!!!!!!!!!!! LOVER =(

two post in onne day??haha actually the live love post should in this ost but nevermind..
the stry is le this.masa nga chatting ngan yana dia bg la satu link.the bukak la... hahaha besh woo.. ermm nak tgk?? la kt link nie http://www.gemintang.com/misteri_di_balik_lagu_samson.php hahah the song was very nice..thnxxx to yana...anyway dont forget to kuatkan the volume of ur speaker before yu hear that songs oke??
FULLSTOPP

LIVE love

she;s the one that i looking for.but should wait u??haha..btw thanzz to jaja for the encouragements..hee hope what u said is trueee haha...

May 12, 2009

menanti hari itu

haha just back from check da gigi.then doctor hassan told me that in another 2 week i will "bukak" my braces.
yes its true i will bukak my braces..hahah.can't wait...i seriously can't wait.hahaha..my braces i will always love youu...

May 9, 2009

kejutan buat insan yang benama cikgu

ntah aq xtaw mcm mana nak start..huh mcm nieyhh.masa arie rabu rituh la bersamaan ngan 6.5.09.adalah besday guru kelas ktrg..so ketua kelas aq a.k.a lulu tuh merancang la satu kejutan utuk cikgu ktrg tuhh.ermmm dlm seminggu mcm tuh la planning nyer.so setelah semuanya setuju*(xda la semua yg bincang pun 4 org je)hahah.so ktrg pun decide la bli cake tuk cikgu ktrg..hahah tp that time ktrg x taw lg la birthday cikgu bila.so si lulu nie tnaya la kt cikgu bm ktrg merangkap kwn bek guru klas ktrg nieyhh..hahah tp cikgu bm plak ckap dyer x pasti t saya tanya.oleh semangat ingin tahu lulu pun g la tanya kt cikgu.tp dyer xdala ckp direct.dia just ckp ikgu nak no ic cikgu.ktrg nak isi tuk borg klas.cikgu pun bg jela..(cikgu x syak pape pun babe haha)then hari2 yg dinanti tlah tiba.ktrg smpn la cake tu dlu kat kantin.(takut t cair la plak.) so smua [plam kami bermula pada masa bm.hahah ktrg mntk cikgu bm kuar awal.then ktrg suruh 2 org bdk klas ktrg iaitu azira n gaara g pnggil cikgu..so mereka pun g la.haha mereka nie pun opndai gak sengaja nak tmbh elemen suspen lalu mereka pun g la ckp kt ckgu ya kelas dh hancur.cikgu bm dh menangis dh cikgu cpat cikgu cpat..cikgu pun bergegas la dtg ke kelas.masuk je dlm klas trus dyer menjerit smua duduk..tp bler dyer tgk je cake dyer trus je senyumm..terharu lalu menangis(aq pn x taw bler cikgu menangis sebenarnya).hahha cikgu ckp terima kasih byk2 coz bg dyer kejutan n akan ingat menda nie smpi bler2..hahah

fullstopp.

May 8, 2009

start all over againn

setelah agak lama la gak aq x updates..hahha malas la plak..mcm2 nk wat mendaa...hahha t aq upload la menda yg jd kat sekolah dlm bln 5 nie..hahah..yg lepas2 maleh nak citewhh coz kwn aq dh citewhh dhh..heeee so tguuu...

February 26, 2009

skrip skrip skrip..

BAWANG PUTIH BAWANG MERAH


Tersebut satu kisah.kisah yg dicerita turun temurun dr satu generasi ke satu generasi.kisah yg terjadi sebelum negara mencapai kemerdekaan lg.cerita yg selalu di sampaikan oleh penglipur lara pada zaman Melaka lg.cerita dimanaais kacang pun belum tercipta lagi.mawipun tak pernah menan af lagi.pak lah pun tak jadi pm lagi.
Semuanya bermula dengan sebuah keluarga.pak ali(bukan nama sebenar) mempunyai 2 orang isteri yg cantik2 molek iaitu mak putih dan ibu merah.mak putih punya anak yg bernama c putih manakala ibu merah punya anak yg bernama merah

“Kelihatan pak ali baru pulang dari memancing ikan”

Pak ali:assalamualaikum.merah putih abg dh balek.
Mak putih:banyak dpt ikan arinie bang??
Ibu merah:abg mesti penat kan??nak merah wat kan
Air??(dlm nada mengampu dan manja)
Pak ali:X banyak la yang.sg dh semalin tercemar.byk pencemaran dh berlaku.ikan pun dh x byk mcm dulu.ermm ya boleh jugak merah watkan abg aer.

Ibu merah pun bergerak ke dapur.babak sudah bertukar.ibu merah berada di dapur bersama sama merah dan putih.

Ibu merah..putih!!(menjerit seperti org kne rasuk)
Putihh:ye bu..ada apa2 yg putih boleh tolong ibu ka??
Ibu merah:kamu nie termenung saja.pergi buat air.ayahmu
Mu maw minum.buat cpat.

Putih pun segera membuat air.

Ibu merah:Merahh mana kaw…

Merahh pun masuk ke dalam set dgn berpakaian cantek seperti artis

Ibu merah:merah yg kaw melaram seperti menantu raja saja
mengapa??
Merahh:alah bunda ni.orsng nak melaram sedikit pun x
boleh??xkann la nak pakai mcm putih itu??sengkek
saja rupanya.mcm org x mandi pg saja.lgpun kalo x
pkai cantek2 mana ada anak raja yg nak meminang
merah nanti bunda.jd andartu la nanti.
Ibu merah:betul juga ya.xkanlah nak jd mcm putih.
Org nk tgk pun x hingin.
PUITIHH!!(menjerit bak orang gila lg).air yg aq
suruh buat dh siap??
Putihh:dhbu nie aernya.


Ibu merah:hah merh bawa air ini kepada bapamu.katakan
yang kamu buat ya.dan kamju putih baik kamu
iakan saja.dh pergi kamu kedua kedepan.





Babak telah bertukar.kelihatan bawang putih dan merah bergerak kehadapan.diikuti oleh ibu merah.merah menjamu air kepada pa kali sambil diperhati oleh putih dan ibunya.

Pak ali:merah air ini kau yang buat??
Merah:ya ayah.
Pak ali:kau bohong.aku tahu ini air putih yang buat.sudah
jangan kau nak berdalih lagi.
Merah:betul ayah.merah yang buat.
Pak ali:kalau kamu yabg buat airapa yang ayah minum ini?
Merah :milo ais pak.
Pak ali:huh kamu tipu.zaman ini mana ada peti ais nak buat
,milo ais.bapak kamu sendiri pun kamu nak kencing?putih
kamu yang buat kan.
Putih:(dalam keadaan serba salah)ya pak
Merah:pak mera
(Kata kata merah dicelah oleh pak ali)
Pak ali:sudah sudah pergi masak semua.aku dah lapar nieyh.







Babak berubah merah mengadu kepada ibunya tentang kejadian petang tadi.
Merah:ibu,merah marah betul dengan apa yang berlaku tadi
ibu.
Ibu merah:xpa nak nanti dia tahulah langit itu tinggi dan
rendah.




Babak bertukar lagi mak merah sedang membasuh kain di tepi sungai.datang ibu merah dan merah.
Ibu merah:mak merah tolong ak basuh kain aku ini.
Mak merah:basuh la sendiri.kau ada tangan ada kaki kan.
Merah:ala makcik ni tolong pun tak boleh ker
Ibu merah:(dalam keadaan marah menolak mak putih kedalam sungai)ambil kau.matilah kau.




Babak bertukar.merah meratapi kematian ibunya yang hilang dan tidak ditemui di sungai.tapi putih masih punya ayah lagi yang selalu menjaganya.sehinggalah di suatu hari ayah putih mengajak putih memancing.

Pak ali:putih kamu memang anak yang baik nak.kamu langsung tak pernah mengeluh walaupun ibu merah selalu menyuruhmu membuat macam2 benda.
Putih:ala xpa lah ayah alah bias tegal biasa ayah.lagipun bu merah itupun ibu putih jugak.
Pak ali:yela nak.kalau ayah mati nanti macam manalah kamu yer.hrmm ayah nie dah tua.kederat pun dh tak sekuat dulu.hrmm kalau ayah sudah tiada lagi kau jagalah diri kau elok elok yer nak.(pancing pak ali di tarik ikan.)
Putih:hati hati ya ayah.nanti disengat ikan susah pula nanti.
Pak ali:yela nak(pa kali disengat ikan)adoooooiii sakit nak.bisanya nak adoiii…nak ayah dah nak pergi ni nak.jaga diri ya.(lalu pa kali pun menghembuskan nafasnya yang terakhir.





Putih kini telah menjadi yatim piatu.emak dan ayahnya telah pergi meninggalkan dia seorang di dunia ini.semenjak kematian ayhnya.putih semakin dibuli oleh ibu merah dan mera.pada suatu hari Ketika merah sedang tidur dia termimpi akan didatangi emaknya
Mak putih:nak jika kau resah dtglah ke sungai tempatku mati bwalah bersama beras dan serulah aku
Putih:(bangun dari tidur dan menggosok matanya.terus
bangun dari katil dan pergi ke sungai membawa beras.
Di sungai dia menabur beras dan memanggil nama
Ibunya.lalu muncullah raja ketam.

Raja ketam:aku adalah ketua kepada segala hidpan di sungai
ini.
Putih:wahai raja ketam.bolehkah kau meringankan
kerjaku.hari2 aku disuruh membasuh kain oleh ibu
tiriku.bolehkah kau menolongku.
Raja ketam:baiklah anakku kau bawalah kain yang ingin
dibasuh itu kesini

bawang putih pun pergi mengambil baju yang hendak di basuh dan member kepada raja ketam.dalam sekelip mata baju yang tadinya kotor kini sudah bersih begitulah setiap hari
putih:terima kasih raja ketam.kau banyak membantu aku.
Raja ketam:hahahaha x mengapalah anakku perkara kecik saja lagipun aku gunakan daia.lupakan yang lain hahaah.

Oleh kerana selalu sangat putih basuh baju dan dia basuh baju yang banyak pun dalam kadar yang sangat cepat lalu timbullah perasaan hairan dalam diri ibu merah dan merah.mereka mengikut putih yang pergi membasuh kain.dan mereka pun terlihatlah yang putih sebenarnya dibantu oleh raja ketam.selepas sahaja perginya putih dari situ ibu merah pun….

Ibu merah:(pergi ke rumah membawa jala dan membuat
perkara yang sama seperti putih buat
dan raja ketam pun keluar.

Raja ketam:kenapa kau menyeru aku.kau adalah ibu tiri
putih bukan??kau selalu mendera dia.kau adalah
manusia yang berhati binatang.bintang mcm aku
pun paham perasaan manusia
ibu merah:merah cepat keluarkan jala itu.

Lalu merah pun mengeluarkan jala dan menangkap raja ketam.lalu pulanglah mereka kerumah dan masaklah mereka ketam itu.

Ibu merah:putih marilah makan dengan ibu.ibu masak
istimewa untuk putih.
Putih:dalam keadaan keliru mengikut sahaja.
Merah:putih makan la ketam ini.baru sahaja ibu beli.masih
segar lagi nie.
Putih:ermm baiklah.putih makan ya.

Lalu putih pun makanlah dengan lahapnya kerna dia tidak pernah merasa lauk ketam yang sebegitu enak.selapas makan putih pun pergilah ketepi sungai untuk menyeru ketam itu.tapi setelah mencuba berkali-kali tidak muncul juga raja ketam itu.tiba tiba…

Anak ketam:wahai gadis cantik berseri.mengapa kamu
bermuram durja.ada apa apakah yang
mengganggu fikiran mu tika ini.
Putih:ermm ketam yang baik hati.aku sebenarnya menyeru
raja kepada sungai ini.
Anak ketam:apakah yang kamu maksudkan itu raja
ketam??tidakkah kamu tahu yang raja ketam
bertemu kecelakaan??
Putih:apa??kecelakaan??bilakah perkara ini berlaku wahai
anak ketam??
Anak ketam:semalam,dia telah ditangkap oleh ibu merah dan
juga anaknya.selepas itu kami terus tidak
ketemu akan raja kami itu.sekarang kerajaan
sungai ini pun sedang bergolak kerana tiada
pemimpin.
Putih:huh?jadu ketam yang aku makan semalam itu raja
ketamlah(emosi berubah lalu menangis.)
anak ketam:janganlah kau sedih wahai kawanku.kamu masih
ada aku.kalau ada apa apa masalah carilah aku.
Putih:baiklah sahabatku (lalu berlalu.)





Set berubah putih tidur.dan dia bermimpi akan arwah ibunya lagi.
Mak putih:anakku.carilah cangkerang ketam yang kau makan
semalam dan tanamlah ia dikwasan lapang
lalu bangunlah putih.dia pun segera ke sungai untuk menanyakan kepada anak ketam dimana cangkerang ketam itu dibuang.
Putih:wahai anak ketam.tahukah kamu dimana letaknya
cangkerang raja kamu yang aku makan semalam?
Anak ketam:tanyalah kepada sang murai.kerana dia selalu
terbang kesana kesini.
Lalu berjalan lah putih mencari sang murai.lalu ketemulah dia dengan haiwan yang banyak cakap itu.
Sang murai:apa yang kau buat disini wahai si putih.tidakkah
kau tahu ini kawasan aku.
Putih:aku ingin bertanya kepada kamu dimanakah letaknya cengkerang raja ketam yang telah kau makan mlm tadi.
Sang Murai : Apakah balasannya jikalau aku member tahu dimana letaknya cengkerang itu.
Putih : Aku tidak punyai apa-apa harta lagi didunia ini sang murai. Ibuku telah meninggal dunia. Ibu tiri dan adik tiriku sering membuli ku wahai sang murai. Yang tinggal cumalah ayah aku yang semakin tua itu.
Sang Murai : Sungguh kasihkan kamu ini wahai si putih. Ibuku selalu berpesan, jangan la kita menganiayai anak yatim. Tak mengapalah. Marilah aku tunjukan dimana tempatnya.

Lalu sang murai pun membawa putih ketempat cengkerang raja ketam yang dibuang oleh ibu merah.
Putih : Terima kasih wahai sang murai. Walaupun kamu bermulut murai, tapi kamu sebenarnya baik hati.
Sang Murai : Tak mengapalah wahai sahabat. Hari ini, hari kamu, mana tahu, esok hari aku pula. Pergi la tanam cengkerang itu cepat.

Lalu putih tanam lah cengkerang itu….
Keesokkan harinya, putih pergi kembali ketempat yang ditanamnya cengkerang itu.
Alangkah terkejutnya putih kerana tempat yang ditanamnya cengkeram telah ditumbuhi sepohon pokok yang amat besar siapsekali dengan buaian serta set karaoke.
Menyanyilah putih disitu. Dimasa yang sama, diistana kayangan, raja alam shah bertitah pada anaknya,
Raja alam shah : Wahai anakku, kamu ni dh tua, x nak ke berumah tangga? Raja2 lain, semua dah bermenantu, ayahda sorang saja tidak bermenantu. Umpama menanti buah yang tidak masak.
Isteri raja : iya anakku. Sudah lama ibunda menanti menantu. Nak ibunda jodohkan dengan puteri gunung ledang, anakda tidak mahu. Anakda nak kan, siti nurhaliza, sudah bersuami. Siapa lagi anakda ingin kan?
Putera raja : ala bonda, anakda sedang mencari la ni. Nanti anakda bawakkan ya.
Raja alam syah : Sampai bila lagi anak ku?Ayahda ni la dh tua. Rumah kata p, kubur kata mai sini.
Putera raja : baiklah ayahda. Nanti anakda carikan. Tapi sekarang ni, anakda nak mintak izin hendak berburu dihutan bersama-sama dengan si kitol dan si kijol.
Isteri raja : Baiklah anak ku. Jangan kawen dengan puteri bunian sedah lah..
Babak telah bertukar..
Kelihatan putera raja serta si kitol dan si kikol.
Si kitol : Tuan hamba, tuan hamba dengar x bunyi itu? ( putih sedang berkaraoke)
Sikijol : Bunyi?bunyi apa?Hamba x dengar pun.ha tuan hamba salah dengar barangkali.
Sikitol:mana mungkin.hamba tak salah dengar.memang ada orang menyanyi.tuamku cuba tuanku dengar betul2 tuanku.
Putera raja:ermm yela kitol.sungguh merdu suaranya.sangat indah lirik lagunya.tp dri mana datangnya suara ini.
Sikijol:tuanku mungkin jin hutan yang nyanyi kut.dalam hutan2 mcm ni mana ada orang tuanku.
Putera raja.huh kamu ini kijol.dari tadi asyik mengarut sahaja.mana ada beta pasti itu suara orang





Lalu putera raja,sikitol dan sikijol pun berjalanlah mencari siapa empunya suara.siputih yang dari tadi asyik menyanyi terdengar bunyi orang berjalan.lalu muncullah putera raja.tapi belum sempat putera raja melihat muka si putih siputih pun lari kedalam semak.tak dapatlah putera raja melihat siputih.lalu pulanglah putera raja ke istana dengan muka bermuram durja.ditanyalah raja alam syah bersama permaisuri akan kenapa puteranya berlaku sedemikian rupa.

Raja alam syah:kenapa anakda bermuram durja?ada apa apa masalah yang menimpa diri anakda??
Permaisuri:yela ibunda pun hairan mengapa anakda bertindak sedemikian rupa.
Putera raja:anakda sebenarnya bunda.anakda malu lah nak memberitahu bunda.
Permaisuri.alahai anakku janganlah kamu begini ceritakan sajalah.bunda dan ayahda sedia mendengarnya.
Putera raja:sebenarnya begini semalam semasa anakda hendak pergi memburu anakda terdengar ada orang menyanyi di tengah hutan bunda.tp smpi sahaja di tempat orang itu menyanyi orangnya sudah hilang.anakda jatuh cinta dengan suara orang itu bunda.
Raja alam shah:ohh begitu.x mengapalah nak esok anakda,kijol dan kitul pergilah mencari orang yang punya anak perampuan disekitar kampong dikawasan itu.
Putera raja:baiklah bunda dan ayahda.
Lalu mencarilah raja lam shah akan orang yang menyany itu.sudah satu kampong raja mencari dan kini sampailah mereka di rumah putih
Kitol:assalamualikum
Ibu merah:waalaikumussalam.apakah gerangan tuan hamba bertiga ini kesini.
Kijol:kami adalah orang suruhan putera alam shah.kami kesini untuk mencari orang yang menyanyi di hutan semasa kami pergi memburu dahulu.
Puter raja:ye makcik.saya sudah jatuh cinta akan orang ynag menyanyi di hutan dahulu.makcik ada anak perempuan?
Ibu merah:ada ada.anak perempuan makcik seorang sahaja.suaranya sangat merdu.orangnya sangat cantik.makcik pasti dialah yang menyanyi di hutan pada masa itu.
Putera raja:ermm baiklah.
Lalu merah pun nyanyila di atas buaian itu.
Merah:laju laju buai ku laju.aku nk kawen anak raja buaiku laju laju laju.
Putera raja:berhenti suara kamu sumbang mambang.
Sikitol:muka ja lawa tp suara hancur.
Sikijol:harap maaf ada gagal untuk peringkat seterusnya.
Puter raja:sudah kamu bukan orangnya.pergi kamu dari sini.makcik,makcik ada anak perempuan lain??
Ibu merah:xda tuanku:.
Puter raja:Hrmm baiklah.
Pergilah ibu merah dan merah dari situ.lalu puter raja pun berkatalah kepada kitol dan kijol.
Puter raja:hrmm beta rasa ada yang tak kena nie.sepertinya ibu merh menyembunyikan sesuatu.ibu merah sebenarnya mempunyai seorang lagi anak rasanya.kitul dan kijol pergilah kamu siasat.
Lalu kitul dan kijol bertanyalah kepada orang kampong akan keluarga ibu merah
Kitul:pakcik mak merah ada berapa orang anak.
Orang kampong:ada seprang sahaja anak kandung.dan seorang lagi anak tiri.
Kijol owhh begitu ya.ermm baiklah.
Lalu kijol dan kitul pun memberitahu kepada putera raja akan perkara sebenarnya.maka putih pun menyayilah.dan ternyatalah putih adalah orang nya.ibu merah dan merah dibuang negeri kerana menipu sultan.hiduplah putera raja dengan bahgia bersama putih.



skrip nieyhh aq wat dalam masa 3 hari..hahaha agak penat la..and then aq tunjukkan dekat cikgu dan cikgu amat berpuas hati.tp cikgu ada gak la ckp yg skrip nieyh ada unsur2 humor.walau bagaimanapun cikgu ada gak menggaris beberapa ayat yang x boleh pakai,hahahah...sori kerana ada aya yang koran x paham hee...

February 7, 2009

keterujaan yang melampau

jam baru sahaja berdetik ke waktu 4.53.dikala orang lain masih enak dibuai mimpi mimpi yang indah ku pula dihadapan komputer untuk menghebahkan keterujaan yang melanda.hari nie arie sukan.mungkin kwn2 lain tak paham kenapa aku sangat excited pasai hari sukan nie.aku smmnyer tak suka sangat arie sukan nie.dari aku form 1 aku mmg malas dgn hari sukan kerna aku terpaksa berlari kesana berlari kesini.tapi tanggapan ku kini berubah dek usia ku yang semakkin lanjut.lanjut bukan bermakna ku dh tua.ku masih muda ku masih punya tenaga tp dek kerana aku sudah mengjakau usia 17.17 juga bermakna tahun terakhirku berada di sekolah.17 juga bermakna tahun terakhirku menyambut hari sukan.disebabkan inilah keterujaan ku bertambah tambah.aku telah mengambil bahagian dalam beberapa acara.aku telah melibatkan diriku dalam acara perbarisan dimana aku bersama sama sahabat ku tyra suhaib fahmi syahir.bagi kami ini adalah hari terakhir sukan bg kami.dalam acara perbarisan aku diletakkan di hadapan sekali.bukan nak rasa bangga atau bongkak.tp aku amat suka sekali berada di hadapan.aku juga telah disuruh oleh pengurus rumah sukanku untuk menjadi leader dalam perbarisan ini.itulah sebabnya kamu mungkin akan melihat aku teragak over.bersemangat dan sebagainya.ahh ku kan ia sahaja kata2 orang.kerna sememangnya mulut manusia mmg tak boleh ditutup.huh pg nie pkul 630 aq mesti terpacak di sekolah.yela terpacak sbb aku nak kalerkan muka aku dengan kaler hijau.cikgu pun ada yang tegur aku kerna pagar gigiku yang bewarna hijau.aku pun membalas sahaja.alaa cikgu semangat rumah sukan cikgu.ermmm.aku berharap segala yang dirancang pagi ini akan berjalan seperti biasa.tiada papa yang menggangu.ku harap tuhan kan mengerti.semangat dan keterujaan ku ini.



fullstopp..

January 29, 2009

Pakcik Tua Yang Periang

Ada seorang pakcik tua.
Menunggang motor cup tua.
Memakai serban yang sudah lama.
Tak lupa beg hitam yang kaw bawa bersama.


Ada seorang pakcik tua.
Yang selalu buat ku ketawa.
Ketawa ku bukan kerna ku mengata
Tapi kerna telatah mu ku ketawa.


Ada seorang pakcik tua.
Ramai orang anggap kamu gila.
Kerna kamu selalu bikin orang gila.
Dengan telatah mu dari muda hingga ke tua.


Walaupun org kata kamu gila.
Tapi kamu berhati mulia.
selalu bersedekah kepada si dia.
si dia si cilik yang banyak karenah.


Dengan cup tua kamu bergerak.
Pandu dengan cermat jiwa selamat.
Kamu memandu sambil tersenyum.
Tersenyum smanbil membunyikan hon.


Ku buat post nie khas buat kau.
Setelah aku ketemu mu di surau.
Ku rasa kamu agak istimewa..
Walaupun mu tidak punya anak
Anak yang menjaga mu di masa depan.
Tp ku pasti banyak yg kn bantu.
Memberi bantuan dan pertolongan.
Kerana orang sesaku x letih memberi pertolongan.
Lagi2 buat dikau yg selalu kerianagan.




Post nie untuk pakcik yg lawak uhh..aq xda gambar dyer bler ada t aq post heheheh

January 28, 2009

kisah kamu dan dia

Apabila cinta dipaksa.
Hati mula menjadi tawar.
Cinta yang seteguh kubu.
Kini hancur menjadi kepingan.
Kepingan yang halus dan nipis.
Senipis buih di awangan.
Apabila dua jiwa kian pudar.
Berpecah dua menjadi satu.
Satu yang keegoaan.
Satu lagi yang dipermainkan
Tiada lagi sinar dalam kehidupan.
Yang tinggal hanya kenangan.
Kenangan yang penuh dengan kemanisan.
Dan kepahitan yang amat memedihkan.
Dua jiwa masih juga tidak sedar.
Masih wujud sedikit harapan.
Walaupun cuma sekadar kawan.
Kawan yang akan mengisi.
Mengisi ruang yang tak terlihat oleh mata.
Yang tak dapat didengar oleh telinga.
yang tak dapat diluah dengan kata-kata.
Dua jiwa masih bersama.
Bersama atas dasar kawan.
Tetapi si pria tetap berusaha.
Berusaha untuk kembali bersama.
Bersama mengejar cinta.
Bersama mengejar kebebasan.
fullstop.

January 25, 2009

aq sekarang kena turunkan berat badan.setelah aq dikutuk2 oleh cikgu2 bola so aq kena r turunkan berat.huishh bola punya pasai x pewh r..actually banyak menda yg jd semalam.start dr awal pg aq dh aada menda nak wat n kne wat.pg2 ada game bola.maw lawan ngan sekolah mat teridi bekas penolong kanan sekolah aq n org kampung aq.hahaha resultnyer team sekolah hancus di sebabkan aq.cikgu suruh aq turunkan berat badan kalo x posisi utama aq akan di bedai oleh hisyam yg agak terer smlm dri aq.hahaha.peh balek men bola aq kne r antor aizad nek mtor.oleh sbb minyak nak abes aq maleh nak g balek sana balek sini aq pun angkut la aizad nek mtor aq.angkut 3 org sekali gus aizad adek aq n aq.so nek mtor 3 org.aq taw menda yg aq wat nie mmg salah di sisi undang2 tp dri aq g ulang alik sna sini lg truk kan.mencemarkan alam sekitar yang mmg sudah sedia tercemar so aq pun angkut la 3 org sklai.hahah naseb bek aq x lalu kat depan bali polis kalo x sambut raya cina kat dlm jail la.hahahaha.peh antar aizad aq pun blek la umah tp otw nak blek aq telah dilanggar oleh kereta.fuhh situasi yg amat mencemas kan.bnaseb bek aq lei controlled motor aq kalo x dh lama langgar tebing dh.yg kereta tuh plak wat bodoh jewh.truz blah.adush.resultynyer pemijak motor aq sengaet.kaki adek aq sakit aq sehat walafiat.tp adek aq ckp kereta tuh kne la gak penerajang jepun dyer hahahha.smpi jewh rumah aq pun ketuk blek pemijak mtorku nthen truz tidoo..oleh sbb aq ada tuisyen aq pun x tdo lama rie tuhh.aq un g mandi bersiap n then g tuisyen tp kan kat sna aq jumpa sahabat lama yg dh pindah.amer izzudin bin othman..warghhh lama x jumpa sama dyer.hahahaha.dyer lepak sni kejap jewh x lama pun .dyer ckp dyer pit stop kat sni sbelum g kedah.hhahaha besh gak.smpi sni jewhh r maleh nak citer lg fullstop

January 6, 2009

5/1/o9

tahun baru kelas baru kawan baru lesen baru motor baru segalanya baru.semalam 1st day kat sekolah.tak banyak yang berubah kat sekolah melainkan pagar yg dh nroboh tuhh ganti ngan pagar baaru.so peh nieyhh x da la budak2 yg dtg lmbt lri ikut situhh hahahha.ermmm bdk2 yg klas ngan aq taun lepas pun cma tinggai 12 belas org je kowt.tp ok gak la aq lei 1 kelas ngan tirex balek.lepas setaun kami berpisah kini kami rujuk kembali chewahh.hahahaha ermm ha ada bdk baru kat kelas aq.namanya shuhaib kowt.budak subang.1st day kat kelas cikgu dh wat lawak ngan dyer ckp sekolah lama dyer ada longkang kn??hahahhaahah.ermmm kedudukan dlm kelas aq duduk 2nd last.uduk sebelah ketua kelas uhh.hahah.belakang aq shuhaib dpan aq tikah n amira.yg laen aq x ingat sangat.ermmm


rehat taun nieyh asa laen mcm sket almaklum r senior taun lpas dh belah so kitorang la take over tmpt dyeorang.tp still asa laen tataw knapa.maybe kktrg x besa lg kowt tah r.1st dy skewlah blek awal cekgu mesyuarat.oleh sbb balek awal am pun mintak r aq tolong antar dyer g rumahnya nak antar bku n amek kamera dyer punya battery.so aq pun bwak la dyer.peh tuh dh smpi sekolah ktrg lepak la kt bwh tangga bersam bdk2 form 4.aq pun lpak r,agak lama r coz tggu adek aq.dyer g mengorat bdk form 1 kowt.tah r.peh tuh blek r rumah.smpi umah aq tido sbb pnat sgt peh uhh bgn nk g latian motosikal coz nk amek lesen mtoesokk.hahahah.lepas abesh latihan jer aq trus rushing sbb nk g tuisyen bio.agak ok la cekgu tuhh.xdala boring sgt cme kpala aq tiba2 pusing sbb xmkn tengahari kowt.almaklum la aq nie mkn kne ikowt time hahah blek umah je smayang maghrib truzz aq tidoo.then mak aq gerak suruh mkn nasik mkn ubat then aq tido...smpi pg isyak pun tinggal.hahahah.x g sekolah pun arienie...

fullstopppp